30 Kasım 2012 Cuma

allık sürmenin incelikleri





Allık,makyajımızı tamamlayan büyük muavindir.Çantamızdan katiyen ayırmamamız icap ettiğini tamamımız biliyoruz amma hakiki yerine getirmede çok ehemmiyetlidir.



http://www.netforumlari.net/showthread.php?p=6853







bilhassa elmacık kemikleri dışa çıkık olmayan bayanların doğru allık yararlanmaları ve küçük makyaj oyunları yapmlaları durumunda yanakları, elmacık kemikleri aşırı boyutta aşikar olabilir ve böylelikle sonderece albenili bir görünüme kavuşmak güç değil. Minicik 1 allığın yapabildiklerine doğrusu hayret edersiniz.



Müracaat ettiğiniz far ve rujuda hesaba katarak allığımızın renk tonunu kahve yahut şeftali renklerinde tatbik edebiliriz.Allığımızı doğru uygulamak için alt taraftaki ince noktaları birer birer yapın. Görünümünüz sizide hayran bırakabilir ;



*Allık, yüze neşeli 1 görünüş sağlar ve deriye canlılık verir.



*Göz ve dudaklar aralarındaki ton (renk) dengesini müdafaa ettiği için seçtiğiniz tonun ruj renginizle harmonisine önem verin.



Renk tonları



1- Şeftali:Açık renkli ve sarışınsan bu ton (renk) tam sana karar.



iki- Pembe:Buğday tenli ve kumrallar bu renkleri tercih etmeli.



3- Toprak:Esmerler çehre hatlarını belli edecek kahve renklerini uygulamalıdır.



Gölge oyunları



Allık, sadece çehreni renklendirmekle kalmaz, aynı zamanda türlü gölgelendirmelerle çehre hatlarının daha aşikâr olmasını karşılar. bak bunun için sağlaman lüzum olanlar;



Çehren ovalse,



Kalem veya stick allığınla elmacık kemikleri ve çenene küçük çarpı işaretleri yap. Daha sonra da bunları parmağınla hafifçe yay. Çehren küresel ise,Yüzünü daha çok zayıf ibraz etmek için, resimdeki gibi her türlü iki kaşının üst tarafına, şakaklarına ve aşağı kısmına küçük çarpılar yapıp, tekrar parmaklarınla dağıt.



Yüzün uzunsa,



Suratının daha fazla oval göstermek elde etmek için allığını saç diplerine elmacık kemiklerine ve çenene gerçekleştirip, adamakıllı saç. Dilersen yüzüne 1 kat saydam pudra sürerek daha pürüzsüz 1 görüntü edinebilirsin.



Ne gibi allık ne şekilde sürülür?



Toz allık



Toz allıklar deriye mat bir görünüm sağlar. Fazla kullanışlı değildir lakin bütün gün sürekliliğini sağlar. Nasıl sağlanacağına gelince... Büyük allık fırçanı toz allığının üzerine sürüp, artanını hafifçe çırptıktan sonra, elmacık kemiklerine uygula. Gölge imal etmek için allığının bir ton koyusunu şakaklarının aşağı tarafına zayıf bir çizgi biçiminde sürüp adamakıllı saç. Fazlalığını selpakla elde edip, üzerine 1 kat şeffaf pudra sür.



Kalem allık



En küçük çantaya bile rahatlıkla sığabildiğinden ve fırça ihtiyacı olmadığından son derece pratiktir. Kalemi görüntüdeki gibi 1 seri olarak şakaklarına sürüp, ayrıntılarıyla saç. Daha parlak 1 görünüm için, yüzüne nemlendirici sür.



Likit allık



Cilde bebeksi 1 pembelik sunmak için daha güzel 1 usul olamaz! en çok kullanılan olmasa da büyük cosmo-shop’larda gönül rahatlığıyla bulabileceğin sıvı allıklar, aynen oje gibi şişe ve fırçadan meydana gelir. Fırçayı şişeye daldırıp, aşırısını çırptıktan daha sonra yanaklarına hatlar halinde sürüp, pamuk yardımcılığıyla tamamen dağıt.



Stick allık



Fırça ihtiyacı olmayan ve deriye fazladan ışıldama sunan stick allığı yerine getirmek fazla rahat. Tek yapman lüzum olan bulamaç gibi 1 görünüme yol açmamak için, stick allığını ilk olarak elinin üstüne sürmen ve parmaklarınla alıp, stratejik bölümlere uygulaman. Elmacık kemikleri ve burnunun üzeri bu iş için fazla mütenasip!



Uygulama



*Gülümseyin ve allığı yanağınızın en yüksek noktasına sürün.



*Fazla gözükmemesi, başka bir kısım gibi durmaması için tonu yavaş yavaş ve fırçadaki artıkları üfleyerek kullanın.



*Simanın dışına hakiki, yuvarlak ve yumuşak manevralarla yerine getirmeyi sürdürün.



*Görüntüde bütünlük karşılamak için, fırçanızı burun tarafı, çene ve alnınıza da hafifçe dokundurun.



*Rengi fazla kapalı veya çok fazla kaçtıysa ten tonunuzdan daha çok açıkta kalan 1 pudrayla yoğunluğu hafifletin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder