30 Kasım 2012 Cuma

allık nedir





Allık,makyajımızı sonuçlandıran büyük yardımcımızdır.Çantamızdan katiyen ayırmamamız gerektiğini tamamımız biz biliyoruz ama hakiki uygulamada çok önemlidir.



http://www.duzceuniversitesi.net/showthread.php?p=80592







Özellikle elmacık kemikleri çıkık olmayan kadınların doğru allık istifade etmeleri ve mini makyaj numaraları yapmlaları halinde yanakları, elmacık kemikleri aşırı belli olabilir ve böylece sonderece göz alıcı bir görünüşe erişmek sıkıntılı değil. Minik bir allığın yapabildiklerine gerçekte hayret edersiniz.



Yaptığınız far ve rujuda dikkate alarak allığımızın renk tonunu kahve yahut şeftali renklerinde tatbik edebiliriz.Allığımızı doğru yerine getirmek için alttaki ipuçlarını usulüne göre tatbik edin. Görünümünüz sizide hayrete düşürebilir ;



*Allık, yüze hoşnut 1 görünüş sağlar ve cilde canlılık sunar.



*Göz ve dudaklar aralarındaki ton (renk) dengesini himaye ettiği için seçtiğiniz rengin ruj tonunuzla armonisine dikkat edin.



Ton (renk) renkleri



1- Şeftali:Açık tenli ve sarışınsan bu ton (renk) tam sana karar.



iki- Pembe:Buğday tenli ve kumrallar bu renkleri tercih etmeli.



3- Toprak:Esmerler çehre hatlarını belirginleştirecek kahve tonlarını kullanmalılar.



Gölge oyunları



Allık, yalnızca yüzünü renklendirmekle kalmaz, bununla beraber çeşitli gölgelendirmelerle surat hatlarının daha fazla dikkat çekici olmasını karşılar. işte bu sebeple gerçekleştirmen ihtiyaç olanlar;



Çehren ovalse,



Kalem yada stick allığınla elmacık kemikleri ve çenene küçük çarpı işaretleri yap. Daha sonra da bunları parmağınla hafiften saç. Siman daire şeklindeyse,Yüzünü daha çok ince göstermek için, fotoğraftaki gibi her 2 kaşının üst ucuna, şakaklarına ve aşağı tarafına ufak çarpılar ifa edip, yine parmaklarınla saç.



Çehren uzunsa,



Çehrenin daha çok oval görünmesini sağlamak için allığını saç zeminlerine elmacık kemiklerine ve çenene uygulayıp, adamakıllı dağıt. Arzu edersen üstüne bir kat transparan pudra sürme uygulamasını gerçekleştirerek daha fazla pürüzsüz 1 imaj elde edebilirsin.



Ne tür allık nasıl sürülür?



Toz allık



Toz allıklar tene mat bir görünüş sağlar. Aşırı elverişli değildir ama gün boyunca devamlılıklığını devam ettirir. Nasıl ifa edileceğine gelince... Büyük allık fırçanı toz allığının üstüne sürüp, aşırısını hafiften çırptıktan daha sonra, elmacık kemiklerine uygula. Gölge yapmak için allığının bir ton koyusunu şakaklarının alt kısmına ince 1 çizgi tarzında sürüp adamakıllı sür. Fazlalığını kağıt peçeteyle alıp, yüzüne 1 kat şeffaf pudra sür.



Kalem allık



En küçük çantaya dahi gönül rahatlığıyla sığabildiğinden ve fırça gerekli olmadığından son derece uygulamalıdır. Kalemi resimdeki gibi bir arka arkaya şakaklarına sürüp, ayrıntılarıyla dağıt. Daha ışıldayan 1 görünüş için, üstüne nemlendirici sür.



Sıvı allık



Tene bebeksi 1 pembelik sunmak için daha iyi bir usul olamaz! en çok kullanılan olmasa da büyük cosmo-store’larda gönül rahatlığıyla bulabileceğin likit allıklar, tıpkı oje gibi şişe ve fırçadan meydana gelir. Fırçayı şişeye sokup, fazlalığını silkeledikten daha sonra yanaklarına çizgiler halinde sürüp, pamuk yardımıyla tamamen yay.



Stick allık



Fırça gerektirmeyen ve deriye ek ışıldama kazandıran stick allığı kullanmak fazla kolay. Tek yapman lüzum olan bulamaç gibi bir görünüme neden olmamak için, stick allığını önce elinin üstüne sürmen ve parmaklarınla alıp, stratejik kısımlara uygulaman. Elmacık kemikleri ve burnunun üst kısmı bu maslahat için fazla yakışır!



Uygulama



*Tebessüm edin ve allığı yanağınızın en yüksek yerine sürün.



*Aşırı görünmemesi, ayrı bir kesim gibi durmaması için rengi yavaş yavaş ve fırçadaki aşırılıkları üfleyerek uygulayın.



*Simanın dışına doğru, yuvarlak ve hafif hareketlerle yerine getirmeyi devam ettirin.



*Görüntüde bütünlük temin etmek için, fırçanızı burun ucu, çene ve alnınıza da hafifçe dokundurun.



*Tonu fazla koyu veya fazla kaçtıysa cilt renginizden daha açık olan 1 pudrayla yoğunluğu azaltın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder