16 Şubat 2013 Cumartesi

Kaplıca ve termal Otelleri tamamı burada

KAPLICALARDAN YARARLANMA BİÇİMİ
 
·Ilıca Dönemi: Bölgenin hava şartları hesaba katılarak tespit edilir. Çoğunlukla yurdumuzda kurulmuş ılıca ve içmelerin dönemi 15 Mayıs - 15 Eylül ortasıdır.
 
·Kaplıcalarda İyileştirme Vakti (Kür): Esaslı menfaati elde etmek için üç haftalık bir tedavi ve en düşük 21 banyo öğütlenir.
 
·Banyo anı ve Müddetler: Banyoya başlamadan öncelikle; ufak ve büyük Abdest gerçekleştirmek, banyoda hareketsiz durmak icap eder. Banyodan ayrıldıktan daha sonra da; silinilmez, havlu yada bornoza sarılınır, ılık gözde (odada) 1 Saat dek uzanılır. Bu süre içinde, vücut ter döker. Daha sonra giyinilir ve 1 saat kadar daha aynı odada vakit geçirilir.
 
·Birinci Banyo; sabah kahvaltısından evvel aç karnına yahut sabah kahvaltısından 1 saat sonra,
 
·2.ci Banyo; akşam ziyafetinden 2 saat evvel edinmesi durumunda en yüksek derece fayda sağlanır.
 
·Banyoda bekleme zamanı: ilk Gün 10 dk; daha sonradakilerde ise, hasta kişinin bünyesine ve marazlığa nazaran, oniki-20 Dk arasındadır.
 
·İçme Kürü: Davamlı (kronik) hastalıklarda öğütlenir. Müddeti 3-altı hafta bulunmalıdır. 1.ci gün; aç karnına bir defada altı Su bardağı (1.beş litre); daha sonraki vakitler; sabah, öğle ve akşam yemeklerinden 30 dakika başta ikişer su bardağı tüketilir.
 
HASTALIKLAR
 
·Böbrek ve idrar yolları hastalıkları: Kronik ve ödemsiz böbrek iltihabları, mesane iltihabı, idrar taşlarıyla alakalı hastalıklarda; karbonatlı, hidrokarbonatlı sulardan yararlanılır. Bu suların prostata iyi geldiği tespit edilmiştir.
 
·Cilt Marazlıkları: Tüm ten hastalıklarında; tuzlu, sülfürlü (kükürtlü) ve killi sulardan yararlanılır.
 
·Hormonel rahatsızlıklar: Bu hastalıklara, car radio-aktiviteli Sular güzel gelir.
 
·Göz Hastalıkları: Sülfürlü (kükürtlü) ve iyotlu sulardan faydalanılır.
 
·kadın hastalıkları: Bu mevzuda hekim önerisi mevcut olmadan ılıca tedavisi başvurulması hakiki olmaz. Ateşli kız hastalıklarında ve gebe hanımlarda kaplıca iyileştirmesi aşırı derece tadbirli ve kesin olarak hekim gözetiminde uygulamasında fayda bulunmaktadır. Bunların ötesinde Aybaşı rahatsızlıkları, sürekli (kronik) rahim hastalıklarında; sülfürlü (kükürtlü), balçıklı ve airwaves-aktiviteli sulardan yararlanılır.
 
·Kalp ve kan dolaşımı marazlıkları: İleri mertebede kalp, kan dolaşımı ve damar sertliği de kaplıca tedavisi uygulanmaz. Öbürleri için tuzlu, iyotlu ve car radio-aktiviteli sulardan menfaatlenilir.
 
·Mide ve bağırsak hastalıkları: Ağır mide nezlesi, mide tümörü, sifilitik gastrit ve pilor sıkışmalarında ılıcalardan faydalanılmaz. Kronik gastrit, davamlı (kronik) bağırsak nezlesi, bağırsak gazları, sindirim güçlüğü ve sürekli (kronik) kabızlıklarda ise; hidrokarbonatlı, sülfatlı sulardan menfaatlenilir.
 
·Romatizmal rahatsızlıklar: Şiddetli ve ateşli romatizmada, ılıca terapisi uygulanmaz. Kronik romatizmada ise; tuzlu, karbonatlı, sülfatlı, sülfürlü (kükürtlü), radio-aktiviteli ve çamurlu sulardan menfaatlenilir.
 
·Safra kesesi ve Karaciğer rahatsızlıkları: Safra kesesi, karaciğer, pankreas marazlıklarında; karbonatlı, hidrokarbonatlı ve sülfatlı sulardan istifade edilir. ileri safhadaki Siroz'da kullanılmaz.
 
·Sinir düzeneği hastalıkları: Siyatik, lumbago, nevralji, nevrasteni, psikasteni ve nevroz gibi sinir marazlıklarında; tuzlu, çamurlu ve stereo-aktiviteli sulardan menfaatlenilir.
 
·Teneffüs yöntemi hastalıkları: Astım, bronşit gibi teneffüs yöntemi marazlıklarında; tuzlu, iyotlu ve sülfürlü (kükürtlü) sulardan faydalanılır. ilerki derecedeki verem, damar sertliği ve kalp hastalıklarında kullanılmaz.
 
Şeker hastalığı: Sodyum bikarbonatlı sulardan yararlanılır.
 

http://www.jorgebook.com/blog/view/28587/ulkemizdeki-kaplica-otelleri
http://www.thebennettnews.com/blogs/post/11005
http://www.jaxartscene.com/blogs/post/14029
http://www.maulana.co.za/blogs/post/8076
http://www.yearofchange.org/blogs/post/15066
http://my-book.hourb.com/blogs/post/4683
http://mi.mazcota.com/blogs/post/14774
http://www.mianzone.com/blogs/post/5910
http://www.iprofile.fr/blogs/post/30597
http://www.arabsocialnetwork.org/blogs/post/6309
http://www.xn--diseoyprogramacin-ixb4c.com/blogs/post/1116
http://wlzn.org/blogs/post/33210
http://www.myworldofwork.org/blogs/post/13981
http://socialmediatric.com/blogs/post/8121
http://www.nepalivoices.org/blogs/post/27431
http://mnm.sharewithpeople.com/blogs/post/14339
http://social.charlottepme.com/blogs/post/12155
http://www.dirtyepicltd.com/blogs/post/16771
http://gmi.btm.web.id/blogs/viewstory/170876
http://connect.webwaponline.com/blogs/post/30119
http://chat.acolfuto.org/blogs/post/723
http://www.footballcoach.co/blogs/post/13304

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder