4 Ağustos 2012 Cumartesi

Google Sosyal Medya Şirketi Satın Aldı

Google Sosyal Medya Şirketi Satın Aldı

Google, dört yaşında tanınmayan bir web 2.0 kuruluşu olan Wildfire'ı aldığını ilan ettiği bir web site yazısı vasıtasıyla ilan etti. Google, bu elde etme ile userlara "sayfalarını, uygulamalarını, tweet'lerini, video filimlerini, sponsorluklarını, reklamlarını ve fazlasını tek 1 çevreden yönetmeye" yaver olmak arzuluyor. Google'ın Wildfire için 250 milyon doları gözden çıkardığı bildiriliyor, ama birtakım kaynaklara göre arama devi bu satın alma için 400 milyon $ harcamış olabilir.




Wildfire, şu an Virgin, Cirque du Soleil, Gilt Group ve Spotify gibi markalar tarafından değişik sosyal word wide web sitelerinde içtimai hususiyetleri idare etmek üzere yararlanılıyor. Satın alma ile beraber firmanın kurucuları olan Victoria Ransom ve Alain Chuard, Google'a katılacak. Wildfire desteğiyle Google'a tanınmayan çözümleme araçları iliştirilecek. Bu araçların amaçları "daha güzel ve daha çok taze içerik" ve "daha anlamlı etkileşimler" kelimeleriyle anlatılıyor.

Wildfire ortak kurucuları, firmanın net sitesinin website'unda ifa ettikleri izahta Google ve Wildfire birleşiminin dijital medya pazarlamayı yönetme yönünden daha güzel 1 platform meydana getireceğine inandıklarını söylüyorlar: "şuan için, markaların şahsi toplumsal katılım ve reklam kampanyalarını tüm internette ve Fb, Twitter, YouTube, Google+, Pinterest, LinkedIn gibi tüm içtimai işlerde işletmelerine izin takdim ediyoruz ve alıcılarına verimli deneyimler sunmasını sağlıyoruz. Demek ki Wilfire, tüm zamanki gibi işlemeye devam ediyor ve hizmetimizde bir farklılık olmayacak."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder